Het Geheim van Goldband: vriendschap, passie en briljante muziek

Het Geheim van Goldband: vriendschap, passie en briljante muziek

03.04.2024

Goldband is de populairste festivalact van de afgelopen jaren, winnaar van de Popprijs 2022, multi-platina verkopende artiest, maar bovenal de beste vrienden.

De karakteristieke Haagse popgroep bestaande uit Milo Driessen, Karel Gerlach en De Het Boaz laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsen. Met een uiteenlopend palet aan genres en een ijzersterke liveshow veroverden zij in zowel 2022 als 2023 alle grote podia, waaronder Lowlands, Rock Werchter, Pukkelpop, Pinkpop en Tomorrowland.

'Betaalbare Romantiek'

Als bekroning van het live succes verkochten zij drie maal de AFAS Live (Nederland) en twee maal de Lotto Arena binnen enkele minuten uit. Hiermee heeft Goldband laten zien dat je volledig op eigen kracht je dromen waar kan maken, of je nou stukadoor, zolderkamer producer of toneelschool drop-out bent.

Het Nederlandse radioprogramma 3voor12 bekroonde hun Lowlands 2022 optreden tot de beste festival show van het jaar, waar het debuutalbum 'Betaalbare Romantiek' door tienduizenden uitzinnige fans werd meegezongen. Hetzelfde jaar namen ze de MTV award voor 'Best Dutch Act' én twee 3FM awards mee naar huis.

Grootste Nederlandstalige Top40 hit ooit

Goldband trapte 2023 af als winnaar van de Nederlandse Popprijs en sleepte later dat jaar drie 3FM awards en drie Edisons (dé oudste en belangrijkste Nederlandse muziekprijzen) binnen voor de categorieën 'Nieuwkomer', 'Beste Song' en 'Beste Video' voor hun track 'Stiekem ft. Maan'. Laatstgenoemde werd de best beluisterde track op Spotify van dat jaar en brak het record als grootste Nederlandstalige Top40 hit aller tijden.

Hun nieuwe single 'You & Me' werd intussen in hun thuisland meteen beloond met de 3FM 'Megahit' en is er ook te horen op Radio538, Qmusic & 100% NL.

En ook in Vlaanderen worden de drie Hagenezen weer warm onthaald. De single is bij ons te horen op Studio Brussel, MNM, TOPradio én ook op Ketnet Hits waar de single twee keer per uur te horen is! Goldband: voor jong & oud.

"Er komen zeer veel hartjes binnen in de app. De single klinkt zeer 'clubby' en de 'Johnny-factor' ligt best hoog", zei Michèle Cuvelier na de première van de single 'You & Me' op StuBru.

Koop je tickets voor Goldband in het Sportpaleis.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief