De kwalificatie voor de kwartfinale van de Beker van België Basketbal kwam op 21 oktober voor Telenet Giants Antwerp tegen derdeklasser Ciney niet in gevaar.

Telenet Giants Antwerp naar de kwartfinale van de Beker van België

25.10.2023

De kwalificatie voor de kwartfinale van de Beker van België Basketbal kwam op 21 oktober voor Telenet Giants Antwerp tegen derdeklasser Ciney niet in gevaar. Ondanks drie geblesseerde spelers, Jo Van Buggenhout, Rocky Kreuser Jackson en Vince Van Cleemput en zonder Nikola Jovanovic - die nog niet speelgerechtigd is - won het team met een indrukwekkende 67-100 eindstand.

Zaterdag 28 oktober om 20 uur spelen de Telenet Giants Antwerpen na vele weken on the road nog eens in de Lotto Arena. Het team van coach Ivica Skelin, dat enkele spelers hoopt te recupereren, neemt het dan op tegen Luik.

"Een beladen wedstrijd aangezien Liège Basket twee weken geleden gecommuniceerd had forfait te geven voor deze wedstrijd", klinkt het in het kamp van de Giants. "De Luikenaars waren tot die beslissing gekomen uit onvrede met de prestaties van de scheidsrechters, die beschuldigd werden van partijdigheid ten opzichte van buitenlandse spelers. Belgische spelers zouden bevoordeeld worden volgens de club die vorig jaar werd overgenomen door de Amerikaanse zakenman Ernie Cambo. Hopelijk zijn jullie allen aanwezig om onze Giants naar de overwinning te schreeuwen!"

Telenet Giants Antwerp hebben hun thuisbasis in de Lotto Arena. Raadpleeg de wedstrijdkalender van de Antwerp Giants op onze website.

(foto: TGA)

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief