Sportpaleis wordt het tech- en innovatiepaleis op 23 en 24 maart 2024.

Sportpaleis wordt tech- en innovatiepaleis dit weekend

20.03.2024

Het Sportpaleis en de Lotto Arena worden dit weekend omgetoverd tot dé plek waar Vlaamse tech- en innovatie samenkomt. Met maar liefst 87 activiteiten op het programma belooft het een interactieve en ongeziene belevenis te worden voor het hele gezin, jong en oud.

Laat je verwonderen door technologie van eigen bodem, ontdek de toekomst spelenderwijs en laat je inspireren door boeiende sprekers en innovatieve thema's.

Zonder Vlaanderen geen reizen naar Mars

Beleef een drone race vanop de eerste rij, bijt je vast in de leukste workshops met Nerdland en Technopolis en ontdek hoe de kortste weg naar Mars via Vlaanderen loopt. Kraak er zélf de Code van Coppens in een kamer vol AI innovaties, bekijk vanop de eerste rij hoe het eraan toegaat tijdens het FIRST® LEGO® League BeLux kampioenschap en ontdek hoe internationaal geroemde games in Vlaanderen geproduceerd worden.

Inspirerende sprekers toveren Lotto Arena om tot FTI Arena

Tijdens het weekend komen verschillende inspirerende sprekers aan bod die de impact van innovatie en technologie uit de doeken doen in de FTI Arena. Ruimtevaart en klimaat komen aan bod, maar ook sport, kunst, muziek en de jobs van de toekomst. Op zondagochtend komen Tom Waes en Fly spreken over de grenzen van het menselijk kunnen. Ook Jacotte Brokken, Lieven Scheire en Sven Nys tekenen present, naast vele anderen.

Ook kinderen mogen STEMmen

Blad steen schaar spelen met een robot? Je eigen telescoop bouwen? Leren programmeren in Minecraft of superslijm maken? Het kan tijdens de STEM workshops onder leiding van Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel.

Vlaamse wereldkampioenen

Wist je dat we in Vlaanderen ook studenten hebben die reeds wereldkampioen zijn? Ontmoet de helden van het Innoptus Team die de World Solar Challenge wonnen. Geraak jij makkelijk in of uit hun Solar wagen? En wist je dat hun batterijtechniek veel efficiënter is dan die van de Tesla's van Elon Musk?

Green is the new black

Gaan mode en duurzaamheid hand in hand? Welke technologische snufjes vinden we vandaag al terug in mode? Kunnen we kledingstukken beter recycleren of repareren? Benieuwd hoe een holografische modeshow eruit ziet? Dat alles en meer ontdek je ook tijdens het FTI Slotfestival.

Het volledige programma vind je op fti.events/slotfestival

Koop nu je tickets voor Flanders Technology & Innovation op 23 en 24 maart in het Sportpaleis en de Lotto Arena.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief