De beloftevolle Belgische paardenatlete Mila Braeckman woonde onlangs de Cavalluna show ‘Land of A Thousand Dreams’ bij.

Gentse amazone Mila krijgt als eerste nieuwe Cavalluna show te zien

22.12.2023

De beloftevolle Belgische paardenatlete Mila Braeckman werd afgelopen weekend gespot in de Westfalenhalle in het Duitse Dortmund. Ze kon er als als ambassadrice van Cavalluna de nieuwste show ‘Land of A Thousand Dreams’ als eerste bekijken.

De Gentse amazone kreeg bovendien de kans om met haar grote idool Sylvie Willms te spreken. Sylvie vertegenwoordigt al jarenlang ons land in de show. Ze zet er telkens een ijzersterk staaltje vrijheidsdressuur neer. Een discipline die Mila ook steeds meer met haar paarden ontdekt, naast haar hoofdbezigheden in de eventing op internationaal niveau. De ontmoeting, die - waar anders – in de stallen tussen de paarden plaatsvond, heeft bij beide dames toch wat teweeggebracht.

Indrukwekkend spektakel

Mila Braeckman: "De show was zoals elk jaar méga indrukwekkend! Het verhaal van Yuen is leuk en de decors, kostuums en verwerking van de acts binnen dat verhaal zijn echt knap bedacht. Los daarvan ben ik ook weer zo onder de indruk van het sterk staaltje horsemanship dat we te zien krijgen."

"Ik blijf verliefd op de veelzijdigheid van het hele gebeuren", gaat Mila verder. "Dat we met één dier op zoveel verschillende manieren kunnen werken, zal ik nooit vanzelfsprekend vinden. Ik heb van heel dichtbij naar heel getalenteerde mensen en paarden mogen kijken. Ik kom super geïnspireerd buiten, alweer. De show ging over dromen en inderdaad, na dit gezien te hebben, durf ik dromen!”

"Niemand is gestrest"

Maar niet enkel de show liet Mila verbluft achter. Net voor de start kreeg ze namelijk de kans om letterlijk de stallen in te duiken. "Ik ben zo verbaasd over de rust die daar hangt", aldus Mila. "Niemand is gestrest, ook de paarden niet. Een heel gemoedelijke, creatieve sfeer. Bij ons, op wedstrijden, zit er toch spanning onder die rust. Net voor een dressuurproef, jumping of cross voel je in de stallen dat er straks gepresteerd moet worden. Hier loopt iedereen rond alsof er niks aan de hand is.”

Tijdens dat bezoek achter de schermen liep de ambassadrice haar grote voorbeeld Sylvie Willms tegen het lijf.

Sylvie wordt door haar kwaliteit en veelzijdigheid als enige Belgische act jaar na jaar gevraagd om aan de show deel te nemen. Haar specialiteit is vrijheidsdressuur. Zonder enig hulpmiddel buiten haar eigen lichaam, begeleidt ze het paard (of paarden) om moeilijke oefeningen uit te voeren.

In ‘Land of A Thousand Dreams’ is ze een engel en samen met haar paard Blanquito brengt ze een emotionele en pakkende choreografie. Al snel slaan Mila en Sylvie aan de praat over hun passie: paarden.

“Ik vroeg Sylvie naar hoe het begonnen was, en hoe ze te werk gaat. Een belangrijke vraag voor mij was of de druk van de show, van het optreden met paarden haar plezier in de weg staat. Soms stel ik mezelf die vraag ook. Want de honger naar presteren kan het genieten verhinderen. Ik ben daar erg voor op mijn hoede", vertelt Mila.

"Sylvie antwoordde dat zonder de factor ‘plezier’ - voor haarzelf en haar compagnons – de act niet hetzelfde zou zijn. De innige band tussen Sylvie en haar paarden heeft veel indruk gemaakt. Je hoort het aan hoe ze vertelt. En dat ze de paarden zelf laat voorstellen wat ze willen en daar dan op voortbouwt, vind ik geweldig. Dat verklaart haar act, waarin ze ondanks het publiek, de druk, nooit de connectie verliest. Als ruiter weet ik hoeveel vertrouwen daarvoor nodig is tussen mens en paard. Indrukwekkende madam, dat zeker!”

Cavalluna ‘Land of A Thousand Dreams’ is op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2024 te gast in het Sportpaleis.

Koop nu je tickets voor Cavalluna in het Sportpaleis.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief