David Goffin speelde gisteren in de Lotto Arena zijn tweede match van het tornooi en verloor daarbij van Mpetshi Perricard.

David Goffin verlaat European Open na sterke wedstrijd

19.10.2023

Opnieuw verlaat een Belg de European Open. David Goffin speelde gisteren in de Lotto Arena zijn tweede match van het tornooi en verloor daarbij van Mpetshi Perricard. Eerder werd ook al onze landgenoot Alexander Blockx uitgeschakeld.

De Fransman Mpetshi Perricard speelt al zijn derde wedstrijd van dit tornooi en is bezig aan een indrukwekkende reeks. Hij begon uitermate sterk met drie blanco opslaggames op rij en enkele straffe services. Goffin deed niet onder en had een antwoord klaar. Hij bracht het tot een tiebreak waar hij alsnog het onderspit delfde. In set twee speelde de nummer 226 ongedwongen de set van zijn leven. Hij brak de opslag van Goffin en serveerde de match uit met een score van 7-5: 6-3.

Verder kon het vierde reekshoofd Arthur Fils in een spannende match de 20-jarige Mark Lajal verlsaan in twee sets. Alexander Bublik liet tijdens zijn wedstrijd het Center Court daveren tegen de Fransman Grégoire Barrère.

Alexander Bublik, reekshoofd nummer drie van het tornooi, speelde tegen de Fransman Grégoire Barrère. Bublik bleek niet al te veel moeite te hebben met zijn tegenstander en won makkelijk in twee sets: 4-6 en 2-6.

Vandaag is het uitkijken naar Stefanos Tsitsipas op Center Court tegen Botic van de Zandschulp. Ook Oostenrijker Dominic Thiem komt aan de bak en dat tegen Yannick Hanfmann, die eerder al Alexander Blockx naar huis speelde.

Reserveer nu voor de European Open in de Lotto Arena.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief