David Goffin won gisteren zijn eerste wedstrijd op de European Open in de Lotto Arena.

Belgen Goffin en Blockx knallen naar volgende ronde European Open

17.10.2023

David Goffin heeft gisteren in zijn eerste wedstrijd op de European Open vrij vlot de maat genomen van de Fransman Quentin Halys. Alexander Blockx kon van zijn goede vriend Gilles-Arnaud Bailly winnen in een felbevochten Belgisch duel. Voor Gauthier Onclin zit het tornooi in Antwerpen erop, na verlies in het enkel- en dubbelspel.
David Goffin had tegen Halys even tijd nodig om op toerental te komen, maar na een 0-3 achterstand en enkele sterke services van de Fransman vond hij het welletjes. Hij raasde door naar 6-4 setwinst. In de tweede set kwam Goffin wel sterk uit de startblokken: in geen tijd werd het 4-0. Goffin gaf Halys geen tijd meer om naar adem te happen en al snel werd het 6-1.

“Dit is een belangrijk tornooi voor mij. Ik heb hier naartoe gewerkt en met de steun van het Belgische publiek probeer ik ver te geraken deze week”, aldus Goffin na afloop.
Vandaag is een nieuwe tennisdag met mooie matchen. Zo zullen de broers Tsitsipas samen dubbelen op Center Court. Dominic Thiem sluit de avond af met een duel tegen de Italiaan Luca Nardi.

Reserveer nu je tickets voor de European Open in de Lotto Arena.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief