Afficher ce site en français | View this website in English

Mobiliteit Proximus Pop-Up Arena Middelkerke

De Proximus Pop-Up Arena Middelkerke bevindt zich van 15 juni tot en met 31 augustus op het Vrijetijdspark aan de Westendelaan in Middelkerke. De locatie is zowel te voet, met de fiets als met het openbaar vervoer vlot bereikbaar.

Te voet

De site is gemakkelijk en veilig bereikbaar voor voetgangers dankzij de huidige en nog voor een deel aan te leggen voetpaden. Dit maakt het makkelijk en tijdbesparend om de zogenaamde ‘laatste meters’ te voet af te leggen.

Met de fiets

Ook fietsers genieten, net als de voetgangers, van een uitstekende infrastructuur en verbindingen. Middelkerke heeft alvast zijn naam niet gestolen: binnen een straal van 15 fietskilometers sta je op een half uurtje aan de Proximus Pop-Up Arena.

Er is een hoogwaardige fietsenstalling op het evenemententerrein. Ook voor elektrische fietsen is een betalende en bewaakte fietsenstalling voorzien. Een fiets kan uitsluitend worden gerecupereerd op vertoon van een identificatiebewijs.

Met de kusttram en bus

Het openbaarvervoersnet biedt voldoende capaciteit om alle bezoekers veilig naar en van de Proximus Pop-Up Arena te brengen. De kusttram verbindt tijdens de zomer met een relatief hoge frequentie alle kuststeden met Middelkerke. Bovendien zorgen twee buslijnen voor extra capaciteit op het traject Oostende-Nieuwpoort-Koksijde-Veurne. Deze buslijnen hebben ook een halte aan het treinstation van Oostende, de belangrijkste eindbestemming voor treinreizigers naar de kust en een snelle verbinding met Brugge, Gent, Antwerpen, Brussel, Charleroi enzovoort.

De Kusttram rijdt per weekdag in de zomer om de tien minuten. Voor de Proximus Pop-Up Arena stap je best uit aan de halte Middelkerke Verhaeghelaan of Westende-Bad Krokodiel. Beide haltes zijn op zeven minuten wandelen van de Proximus Pop-Up Arena.

Middelkerke beschikt ook over een belbus. Om die aan te vragen, bel je minstens twee uur voor vertrek naar 059 56 52 56.

Raadpleeg de website van De Lijn voor de dienstregelingen en haltes.

Met de trein

Middelkerke beschikt niet over een treinverbinding. Je neemt bij voorkeur de trein naar Oostende en vandaaruit kan je met de kusttram of het openbaar busvervoer snel naar Middelkerke. Er vertrekt tijdens de zomermaanden elke tien minuten een kusttram van Oostende naar Middelkerke.

Raadpleeg de dienstregeling van de treinen op de website van de NMBS.

Met de auto

We raden sterk aan om niet met de auto tot aan de Proximus Pop-Up Arena te rijden. Het aantal beschikbare parkeerplaatsen is beperkt. Maak gebruik van het openbaar vervoer en leg de laatste paar meters te voet af.

Een parkeerticket kost 5 euro.

Stel je GPS in op deze coördinaten: 51.179795 – 2.806088. Of bekijk op Google Maps

Bekijk waar in Middelkerke kan worden geparkeerd.

Parkeerplaatsen voor bezoekers met een beperking

Via publieksparking 1 kunnen rolstoelgebruikers en hun begeleider(s) aan bij de ingang van de arena te parkeren. Volg daarbij de instructies van de parkeerwachten. Aan de ingang zijn EHBO-medewerkers aanwezig om mensen met een beperking te begeleiden naar hun plaats in de zaal.

Bekijk de plattegrond om te zien waar de parkeerplaatsen voor bezoekers met een beperking en de ingang voor rolstoelgebruikers zich bevinden. Deze parkeerplaatsen zijn voorbehouden voor rolstoelgebruikers en houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een beperking

Voor rolstoelgebruikers en eventuele begeleiders zijn tot 30 minuten vóór aanvang van het evenement voorbehouden parkeerplaatsen voorzien. Op de voorbehouden plaatsen wordt streng controle gehouden. Hou dus je Europese parkeerkaart voor personen met een beperking, identiteitskaart en toegangsticket klaar om aan de parkeerwachters voor te leggen.

Ben je tijdelijk minder mobiel door een ongeval of een ingreep en heb je geen Europese parkeerkaart voor personen met een beperking, dan zal je dit aan de ingang van de parking moeten toelichten aan de parkeerwachters. Doe dit bij voorkeur met een dokters- of een ander medisch attest. Of neem op voorhand hierover contact op met info@pop-uparena.be.

Met de taxi

Raadpleeg de website taxibedrijf-info.be voor een overzicht van de taxibedrijven in Middelkerke en de onmiddellijke omgeving van de kustgemeente.